Feltöltődés és Öngondoskodás - Anyák napi Alkotóbox és csoport

Az Anyák napja egy csodás ünnep, amikor megállunk egy pillanatra, hogy köszönetet mondjunk, szeretetünket és tiszteletünket fejezzük ki azoknak a rendkívüli nőknek, akik életünk alakításában nélkülözhetetlen szerepet játszanak. Édesanyák, nagymamák, nevelőanyák – mindenki, aki anyai szeretettel és gondoskodással ölel körül minket. Ezen a különleges napon arra törekszünk, hogy felismerjük és méltányoljuk az Anyaság mindennapjainak szépségét és kihívásait.

Mi, Édesanyák, gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy míg másokért gondoskodunk, saját magunkra is szükség van. A szeretet és áldozat, amelyet nap mint nap megmutatunk, páratlan; azonban éppen ezért fontos, hogy időt szánjunk magunkra is, hogy feltöltődjünk, és gondoskodjunk saját jólétünkről. Az „Feltöltődés és Öngondoskodás Alkotóbox” pontosan ezt a célt szolgálja: lehetőséget biztosít számodra, hogy megállj egy pillanatra, ellazulj, és egy kis időt szentelj önmagadra, miközben kreatív tevékenységeken keresztül kapcsolódhatsz belsődhöz és más Édesanyákhoz.

Ez az Alkotóbox egy gondosan összeállított csomag, amely minden szükséges eszközt tartalmaz egy sor kreatív, alkotásos feladat elkészítéséhez, amelyek nem csupán kikapcsolódást jelent, hanem a lelki feltöltődés és öngondoskodás élményét is nyújtja. Az alkotás folyamata egyfajta meditációként szolgál, lehetővé téve számodra, hogy elmerülj a pillanatban, felfedezd saját belső világod, és kifejezd önmagad egy teljesen új módon.

Az „Feltöltődés és Öngondoskodás Alkotóbox” tökéletes ajándék az Anyák napja alkalmából – egy ajándék, amely nem csupán egy napra szól, hanem hosszú távon is támogatja az öngondoskodást és a lelki jóllétet. Legyen ez a különleges nap egy emlékeztető arra, hogy mennyire fontosak vagytok, és hogy éppúgy megérdemlitek az időt, a törődést és a szeretetet, amit másoknak adtok. Vegyétek kezetekbe az alkotás eszközeit, és engedjétek, hogy ez az Alkotóbox segítsen abban, hogy újra kapcsolódjatok önmagatokhoz, feltöltődjetek, és még inkább virágozzatok ezen a különleges úton, amit anyaságnak hívunk.

Mit is rejt majd a Feltöltődés és Öngondoskodás – Anyák napi Alkotóbox és csoport?

🥀 Egy csodás ALKOTÓBOXOT telis-tele eszközökkel (opcionális)

🥀 Az alkotásokhoz szükséges összes művészeti eszközt (opcionális)

🥀 1 hónapos zárt önismereti csoportot velem, heti 1 órás beszélgetés melynek időpontja szerda reggel 9.00-10.00, május 8., 15., 22., 29.

🥀 4 hétre szóló művészetterápiás önismereti utazást

🥀 4 alkotás fókuszú művészetterápiás feladatot a feltöltődés jegyében

🥀 4 egyedi színezőt

🥀 60 oldal témafeldolgozó, önreflektivitást segítő letölthető füzet

🥀 Egy csodás Anyai közösséget

🥀 És még pár meglepit 🙂

Az alkotásról és az alkotási folyamat hatásmechanizmusáról

Az alkotás művészetterápiás hatása számomra valódi csodát jelent. Amikor alkotó tevékenységbe merülök, mintha egy másik dimenzióba lépnék, ahol a szavakat és a logikát felváltja a szín, a forma és az érzés. Ez a folyamat egyfajta meditációnak is tekinthető, ahol az elmém kiürül a mindennapi gondokból, és helyet kapnak az érzelmek, gondolatok kifejezésére olyan módok, amelyek a hétköznapi kommunikációban talán elérhetetlenek. Az alkotás segítségével képes vagyok feltárni és feldolgozni olyan belső konfliktusokat, amelyekről esetleg nem is tudtam, hogy léteznek.

Az alkotó folyamat nem csak önmagunk mélyebb rétegeinek feltárását segíti elő, hanem az öngondoskodás és a feltöltődés egyik legfontosabb eszközévé is válhat. A festés, rajzolás, írás vagy bármilyen más kreatív tevékenység rendszeres gyakorlása lehetőséget ad arra, hogy időt szánjunk magunkra, hogy elvonuljunk a világ zajától és csak magunkkal foglalkozzunk. Az alkotás közbeni elmerülés, a teljes figyelem összpontosítása az aktuális alkotásunkra, egyfajta önfelfedezési és önkifejezési út, ami segít megerősíteni az önbizalmunkat és javítani az önértékelésünket. Minden egyes alkotói aktus, legyen az akár egy kis rajz a napló szélén vagy egy összetettebb műalkotás, lehetőséget teremt arra, hogy újra kapcsolódjunk a belső énünkkel, feltöltődjünk, és ezzel egyidejűleg gondoskodjunk saját mentális és érzelmi jólétünkről. Az alkotás így válik az öngondoskodás és a lelki egyensúly fenntartásának egyik legfontosabb pillérévé.

A RÉGI MOTOROSOKRA is gondoltam, és azokra, akik telis-tele vannak otthon művészeti eszközökkel és csak a csoportra szeretnének bejelentkezni.

🌺 A 4 hetes csoporton, Alkotóbox nélkül is részt vehetsz! 🌺 Ebben az esetben a feladatokat letölthető formában éred el és a saját eszközeiddel készítheted el, nem mellesleg a részvételi díj is jelentősen csökken.

Feltöltődés és Öngondoskodás – Anyák napi Alkotóbox és 4 hetes Anyák napi online csoport díja 28 500Ft, amely tartalmazza:

– Alkotóboxot, telis-tele művészeti eszközzel és meglepikkel

– 4 hetes online művészetterápiás csoportot

Jelentkezés: https://sf.anyaterkep.hu/t/r/anyak-napi-alkotobox

Feltöltődés és Öngondoskodás – Anyák napi online csoport – Saját eszközökkel, díja: 18 500Ft, amely tartalmazza:

– 4 hetes online művészetterápiás csoportot

– letölthető, nyomtatható gyakorlatokkal, amelyeket a saját eszközökkel készíthetsz el

Jelentkezés: https://sf.anyaterkep.hu/t/r/anyak-napi-csoport

Nagyon várlak benneteket!

Feketéné Kovács Juci

mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta

Keress, ahogy számodra a legmegfelelőbb!

☎️+36703816268

📧E-mail: info@anyaterkep.hu

Facebook: https://www.facebook.com/anyaterkep/

Instagram: https://www.instagram.com/anyaterkep/

honlap:https://www.anyaterkep.hu/

ÁFSZ : https://www.anyaterkep.hu/

Aktuális Csoportok

Indulatok az Anyaságban Művészetterápiás Önismereti Baba-mama csoport

OFFLINE ÉS ONLINE CSOPORT EGYARÁNT!

Benned is dúlnak néha az indulatok Anyaként?

Tudom, hogy erről nagyon nehéz beszélni, mert azt gondolod, hogy elfogadhatatlan, ha egy Anya indulatos és végképp, ha ezt a kisgyermekes mindennapokban éli meg.
Pedig mindannyian tudjuk, hogy néha igazán idegörlő helyzetekben kell helyt állnunk és borzasztóan nehéz hideg fejjel maradni.Emberek vagyunk. Érző lények.Természetes, hogy néha, vagy az intenzív Anyai évek alatt gyakrabban kiborulunk.

⚜ Mit is lehet tenni ilyenkor? ⚜

Édesanyákat támogató szakemberként azt gondolom, hogy a legértékesebb az út az önismeret. Annak felkutatása, hogy melyek azok az érzések, élmények, szükségletek, amelyek az indulataink mögött húzódnak.Hiszem, hogy az önmagunk felé irányuló elfogadó figyelem a nyitja az örömteli Anyaságnak.

⚜ Hogyan is segíthetek Neked ezen az úton? ⚜

Az Indulatok az Anyaságban egy olyan 12 héten át tartó intenzív önismereti utazását, amelyben hétről-hétre dolgozunk az érzéseinkkel, indulatainkkal.A csoporton megismerjük Anyaságunk jelentősebb érzéseit, dolgozunk az őket övező testérzetekkel. A nehezebb érzések mögött pedig kutatjuk majd a szükségleteket, amelyek mentén megfogalmazzuk azokat az Én-üzeneteket, amelyek segítenek majd a mindennapokban.

Megkezdődött az jelentkezés a 2023-as őszi OFFLINE ÉS ONLINE csoportra!

INDULÁS: Szeptember 19. (OFFLINE-PERINATUS ALAPÍTVÁNY) Szeptember 21.(ONLINE-ZOOM)

A 12 találkozás alkalmával művészetterápiás módszerekkel, értékes alkotási folyamatokkal találkozhattok. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen a részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges!

A csoport minimum 5 maximum 8 fő részvételével indul. Elköteleződést igényel, az alkalmak külön nem látogathatóak. Az OFFLINE találkozásokra 12 egymást követő héten kerül majd sor keddi napokon 9:15-11.15 között a Perinatus Alapítványban. Az ONLINE csoport találkozóira csütörtökönként kerül sor 9:00-11.00 között ZOOM programon.

⚜ Miről is szól majd a csoport? ⚜

1⃣. téma- Érzésvilág és TestÉrzet témájú művészetterápiás feladatok, alkotások készítése. Eszközeink az első hetekben a filctoll és a pasztel kréta lesz.

2⃣. téma- Az Indulatok és a mögöttük meghúzódó Szükségeletek kerülnek fókuszunkba. Festeni fogunk, mély és intenzív színekkel és a képi megjelenítés mellett ekkor már szavakba is foglaljuk az érzéseket, megkeressük az igazán megtartó belső üzeneteket!

3⃣. téma- Az Indultos helyzetek kibontása történik az utolsó hónapban, amikor a megtett önismereti út összegzésével, a megszerzett ismeretekkel felvértezve nézünk rá az aktuális nehéz helyzetekre.

⚜ ALKOTÓBOXOS ONLINE CSOPORT⚜

A témák feldolgozásában alkotás fókuszú művészetterápiás feladatok és eszközök lesznek majd segítségedre, amelyek a csoport kezdete előtt egy mesés dobozban érkeznek az otthonodba. A témákról, feladatokról egy zárt, kiscsoportos közösségben beszélgetünk majd, ahol kendőzetlenül, filterek nélkül beszélhetsz élményeidről, érzéseidről. Az Alkotóbox minden szükséges eszközt tartalmaz, amely a 12 hetes folyamat során segít téged az úton. Találsz benne egy mesés ALKOTÓNAPLÓT, amelynek lapjait magad töltheted meg gondolatokkal, képekkel, firkákkal.

Az Alkotóbox ingyenesen érkezik hozzád a csoport kezdete előtt!

Kukkants be az előző évek Alkotóboxaiba!

Mi lesz még a Tiéd?
⚜ kreatív, alkotásos feladatok, festés, rajzolás, montázsolás (amihez nem kell művésznek lenned)
⚜ nagy beszélgetések
⚜ rengeteg együttérzés, közös sóhaly és egy igazi sorsközösségAhol végre kimondhatóvá válnak a nehéz érzések, ahol senki nem ítél el azért, amit Anyaként átélsz!

Részvételi díj: 2 X 48 000 Ft.
Az első részlet befizetésével biztosíthatod a helyed, a második részlet a 3. alkalommal fizetendő.

A helyed biztosításához itt tudod rendezni az első részletet:
A Személyes/ OFFLINE csoportba szeretnék menni!

Az ONLINE Alkotóboxos csoportra jelentkezek

Amennyiben magas számodra a részvételi díj, de nagyon szeretnél részt venni a csoporton, úgy feltétlen keress meg, hogy megtaláljuk a számodra is megfelelő megoldást!

Nagyon várlak benneteket!

Juci

Békére lelni - Művészetterápiás Szülésélmény-feldolgozó csoport

? Szeretnél Te is békére lelni a szülésed történetével kapcsolatban?

?Nehéz érzéseket cipelsz és úgy érzed már nem bírod, szeretnéd megtalálni a módját, hogy elindulj a megbékélés útján?

?Sokszor futtattad már végig magadban, hogy mi történt, mégsem találod a megnyugvást jelentő kapaszkodókat?

Együttérzek veled.

Édesanyaként és szakemberként is ismerem mindazt, amin átmész.

Szeretnék segíteni!


A Békére lelni - Művészetterápiás Szülésélmény-feldolgozó csoport által egy olyan megtartó teret biztosítani számodra, ahol elmodhatod, hogy mi történt veled, mi történt veletek, hogy mit éreztél és mit érzel most a szülésed élményére tekintve.


Eszközöket is adok ahhoz, hogy megdolgozd mindazt, ami benned van. Különböző művészetterápiás gyakorlatokkal, festéssel, montázsolással, firkálással segítjük megérteni, átkeretezni a szülésed élményét.

⚜ Milyen témákra számíthasz? ⚜

? Beszélgetünk a gyászról, önvádról, elengedésről.
? Beszélgetünk arról, hogy miként bízhatunk újra a testünkben, bízhatunk újra önmagunkban.
? Megértjük, hogy miként is működik a testünk, a lelkünk egy kiemelten stresszes (traumatizáló) helyzetben.
? Megtapasztaljuk, hogy milyen az, amikor elkedjük másként látni, másként értelmezni a történteket, mint eddig.
? A végén pedig remélem békére lelve megtaláljuk a helyét a szülésed történetének az életedben.

5 ok, amiért érdemes foglalkoznod a szülésélményeddel

A szülés egy rendkívüli és intenzív tapasztalat, amely mélyen érinti a lelkünket. Íme öt indok, ami miatt fontos, hogy alaposabban foglalkozz a szülésélményed feldolgozásával:

💮 Emocionális gyógyulás: 💮 A szülés során átélt stressz, félelmek vagy akár a trauma feldolgozása hozzájárulhat az emocionális egyensúlyod helyreállításához. Megértve és feldolgozva ezeket az érzéseket, segíthetsz magadon a gyógyulási folyamatban.

💮 Erősebb kapcsolat a gyermekeddel: 💮 A szülésélményed pozitív feldolgozása segíthet abban, hogy közelebb kerülj a gyermekedhez, erősítve ezzel az anya-gyermek kötődést, ami elengedhetetlen a kisgyermek fejlődésében.

💮 Önbizalom növekedése: 💮 A szülésélményed megértése és annak elfogadása, hogy minden érzelem, amit átéltél, teljesen normális, segíthet abban, hogy magabiztosabbá válj mint szülő, és képessé tedd magadat arra, hogy hatékonyabban kezeld a kihívásokat.

💮 Jobb párkapcsolat: 💮 A szülési élmény megosztása és megvitatása a partnereddel hozzájárulhat a kölcsönös megértéshez és támogatáshoz, erősítve ezzel a kapcsolatotokat és segítve, hogy mint csapat működjetek a gyermeknevelés során.

💮 Lélekben való felkészülés a jövőre: 💮 A szülési élmény feldolgozása lehetővé teszi számodra, hogy tisztábban lásd, milyen anya szeretnél lenni, és hogy felkészülj lelkiekben a jövőbeli kihívásokra.

A szülésélmény feldolgozásának jelentősége vitathatatlan. Mindenki számára külön utazás ez, ami lehetővé teszi, hogy jobban megismerjük magunkat, erősebb kapcsolatokat építsünk ki szeretteinkkel, és felkészüljünk az előttünk álló kihívásokra.

A következő BÉKÉRE LELNI csoportunk 2024. tavaszán indul!

A csoport maximum 8 fő részvételével indul. Elköteleződést igényel, az alkalmak külön nem látogathatóak.

Kukkants be a facebook eseménybe még több érdekességért: Békére lelni - Szülésélmény-feldolgozó csoport

A következő csoport indulása: 2024.04.30.Részvételi díj: 3 X 38 000Ft

Jelentkezésed az első hónap részvételi díjának rendezésével erősítheted meg az alábbi linen:

JELENTKEZEK: Békére lelni - 12 alkalmas művészetterápiás szülésélmény-feldolgozó csoport

A 12 találkozás alkalmával művészetterápiás módszerekkel, értékes alkotási folyamatokkal találkozhattok. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen a részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges!

⚜ Hogyan segíthetek neked az úton?⚜

Békére lelni – Művészetterápiás Szülésélmény feldolgozó csoport, amely lehetőséget nyújt számodra, hogy másként tekints a Szülésedre, hogy elgyászold, elengedd mindazt, amire készültél és nem történt meg és megtaláld a békét azzal, amit átéltél, átéltetek.

Szeretném, ha a folyamat által letehetnéd a terheket, amelyeket cipelsz! Bánat, szomorúság, önvád nélkül tudnál tekinteni mindarra, ami azon a napon Veled történt!

A témák feldolgozásában alkotás fókuszú művészetterápiás feladatok és eszközök lesznek majd segítségedre és egy megtartó sorstárs közösség, ahol megélheted, hogy nem vagy egyedül az érzéseiddel, ahol kendőzetlenül elmondhatot, mit éltél át és mit cipelsz még magaddal!

Amennyiben magas számodra a részvételi díj, de nagyon szeretnél részt venni a csoporton, úgy feltétlen keress meg, hogy megtaláljuk a számodra is megfelelő megoldást!

Nagyon várlak benneteket!

Juci

Feltöltődés és Öngondoskodás - Anyák napi Alkotóbox és csoport

Az Anyák napja egy csodás ünnep, amikor megállunk egy pillanatra, hogy köszönetet mondjunk, szeretetünket és tiszteletünket fejezzük ki azoknak a rendkívüli nőknek, akik életünk alakításában nélkülözhetetlen szerepet játszanak. Édesanyák, nagymamák, nevelőanyák – mindenki, aki anyai szeretettel és gondoskodással ölel körül minket. Ezen a különleges napon arra törekszünk, hogy felismerjük és méltányoljuk az Anyaság mindennapjainak szépségét és kihívásait.

Mi, Édesanyák, gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy míg másokért gondoskodunk, saját magunkra is szükség van. A szeretet és áldozat, amelyet nap mint nap megmutatunk, páratlan; azonban éppen ezért fontos, hogy időt szánjunk magunkra is, hogy feltöltődjünk, és gondoskodjunk saját jólétünkről. Az "Feltöltődés és Öngondoskodás Alkotóbox" pontosan ezt a célt szolgálja: lehetőséget biztosít számodra, hogy megállj egy pillanatra, ellazulj, és egy kis időt szentelj önmagadra, miközben kreatív tevékenységeken keresztül kapcsolódhatsz belsődhöz és más Édesanyákhoz.

Ez az Alkotóbox egy gondosan összeállított csomag, amely minden szükséges eszközt tartalmaz egy sor kreatív, alkotásos feladat elkészítéséhez, amelyek nem csupán kikapcsolódást jelent, hanem a lelki feltöltődés és öngondoskodás élményét is nyújtja. Az alkotás folyamata egyfajta meditációként szolgál, lehetővé téve számodra, hogy elmerülj a pillanatban, felfedezd saját belső világod, és kifejezd önmagad egy teljesen új módon.

Az "Feltöltődés és Öngondoskodás Alkotóbox" tökéletes ajándék az Anyák napja alkalmából – egy ajándék, amely nem csupán egy napra szól, hanem hosszú távon is támogatja az öngondoskodást és a lelki jóllétet. Legyen ez a különleges nap egy emlékeztető arra, hogy mennyire fontosak vagytok, és hogy éppúgy megérdemlitek az időt, a törődést és a szeretetet, amit másoknak adtok. Vegyétek kezetekbe az alkotás eszközeit, és engedjétek, hogy ez az Alkotóbox segítsen abban, hogy újra kapcsolódjatok önmagatokhoz, feltöltődjetek, és még inkább virágozzatok ezen a különleges úton, amit anyaságnak hívunk.

Mit is rejt majd a Feltöltődés és Öngondoskodás - Anyák napi Alkotóbox és csoport?

🥀 Egy csodás ALKOTÓBOXOT telis-tele eszközökkel (opcionális)

🥀 Az alkotásokhoz szükséges összes művészeti eszközt (opcionális)

🥀 1 hónapos zárt önismereti csoportot velem, heti 1 órás beszélgetés melynek időpontja szerda reggel 9.00-10.00, május 8., 15., 22., 29.

🥀 4 hétre szóló művészetterápiás önismereti utazást

🥀 4 alkotás fókuszú művészetterápiás feladatot a feltöltődés jegyében

🥀 4 egyedi színezőt

🥀 60 oldal témafeldolgozó, önreflektivitást segítő letölthető füzet

🥀 Egy csodás Anyai közösséget

🥀 És még pár meglepit 🙂

Az alkotásról és az alkotási folyamat hatásmechanizmusáról

Az alkotás művészetterápiás hatása számomra valódi csodát jelent. Amikor alkotó tevékenységbe merülök, mintha egy másik dimenzióba lépnék, ahol a szavakat és a logikát felváltja a szín, a forma és az érzés. Ez a folyamat egyfajta meditációnak is tekinthető, ahol az elmém kiürül a mindennapi gondokból, és helyet kapnak az érzelmek, gondolatok kifejezésére olyan módok, amelyek a hétköznapi kommunikációban talán elérhetetlenek. Az alkotás segítségével képes vagyok feltárni és feldolgozni olyan belső konfliktusokat, amelyekről esetleg nem is tudtam, hogy léteznek.

Az alkotó folyamat nem csak önmagunk mélyebb rétegeinek feltárását segíti elő, hanem az öngondoskodás és a feltöltődés egyik legfontosabb eszközévé is válhat. A festés, rajzolás, írás vagy bármilyen más kreatív tevékenység rendszeres gyakorlása lehetőséget ad arra, hogy időt szánjunk magunkra, hogy elvonuljunk a világ zajától és csak magunkkal foglalkozzunk. Az alkotás közbeni elmerülés, a teljes figyelem összpontosítása az aktuális alkotásunkra, egyfajta önfelfedezési és önkifejezési út, ami segít megerősíteni az önbizalmunkat és javítani az önértékelésünket. Minden egyes alkotói aktus, legyen az akár egy kis rajz a napló szélén vagy egy összetettebb műalkotás, lehetőséget teremt arra, hogy újra kapcsolódjunk a belső énünkkel, feltöltődjünk, és ezzel egyidejűleg gondoskodjunk saját mentális és érzelmi jólétünkről. Az alkotás így válik az öngondoskodás és a lelki egyensúly fenntartásának egyik legfontosabb pillérévé.

A RÉGI MOTOROSOKRA is gondoltam, és azokra, akik telis-tele vannak otthon művészeti eszközökkel és csak a csoportra szeretnének bejelentkezni.

🌺 A 4 hetes csoporton, Alkotóbox nélkül is részt vehetsz! 🌺 Ebben az esetben a feladatokat letölthető formában éred el és a saját eszközeiddel készítheted el, nem mellesleg a részvételi díj is jelentősen csökken.

Feltöltődés és Öngondoskodás - Anyák napi Alkotóbox és 4 hetes Anyák napi online csoport díja 28 500Ft, amely tartalmazza:

- Alkotóboxot, telis-tele művészeti eszközzel és meglepikkel

- 4 hetes online művészetterápiás csoportot

Jelentkezés: https://sf.anyaterkep.hu/t/r/anyak-napi-alkotobox

Feltöltődés és Öngondoskodás - Anyák napi online csoport - Saját eszközökkel, díja: 18 500Ft, amely tartalmazza:

- 4 hetes online művészetterápiás csoportot

- letölthető, nyomtatható gyakorlatokkal, amelyeket a saját eszközökkel készíthetsz el

Jelentkezés: https://sf.anyaterkep.hu/t/r/anyak-napi-csoport

Nagyon várlak benneteket!

Feketéné Kovács Juci

mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta

Keress, ahogy számodra a legmegfelelőbb!

☎️+36703816268

📧E-mail: info@anyaterkep.hu

Facebook: https://www.facebook.com/anyaterkep/

Instagram: https://www.instagram.com/anyaterkep/

honlap:https://www.anyaterkep.hu/

ÁFSZ : https://www.anyaterkep.hu/

Vélemények

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.